Сипаттамасы (Описание)
Құрметті әріптестер, Сіздердің назарларыңызға:
Сүт кезеңінде ауылшаруашылық жануарларын тамақтандыру үшін қолданылатын "МОЛОГА" тұтас сүтін алмастырғыш. Молога ЗЦМ рецептурасы Бүкілресейлік сүт ғылыми-зерттеу институтының (ВНИИ) және бүкілресейлік мал шаруашылығы институтының (ВИЖ) жетекші мамандарының консультативтік қолдауымен әзірленді. Алынған ЗМО майлардың, ақуыздардың, көмірсулардың, аминқышқылдарының, дәрумендер мен минералдардың жоғары және теңдестірілген құрамына ие, сүт өсіру кезеңінде жас малдың дұрыс дамуына ықпал етеді, ас қорыту бұзылыстарының пайда болу қаупін азайтады. ЗЦМ өндірісінде пайдаланылатын сүзбе және ірімшік астындағы Сарысу бифидо - және лактофлораның қалпына келуі және дамуы үшін қолайлы жағдай жасайды. Бифидум бактериялары В дәрумендерін өмірлік белсенділігі кезінде синтездейді, лакто бактериялары лактозаны сүт қышқылына дейін ашытады, нәтижесінде асқазанның рН төмендейді, бұл ағзаның патогендік ішек бактерияларына төзімділігін арттырады. "МОЛОГА" сүт өнімдерін өндірудің жаңа технологияларын қолдана отырып, жаңа формула негізінде жасалған заманауи мал өсірушілердің талаптарына толық жауап береді:
- бұзаудың сәтті өсуіне қажетті барлық қоректік заттар бар;
- суда оңай ериді;
- қарапайым араластыру біртекті қоспаны кесектерсіз алуға мүмкіндік береді;
- бұл үнемді және бордақылау құнын төмендету үшін арнайы жасалған.
Пайдалану әдісі:
Таза су көлемінің жартысын құйыңыз t 50-55 C. ЗЦМ молога ұнтағын 0.7-1 литр суға 100 грамм мөлшерінде құйып, жақсылап араластырыңыз. Қалған суды қосып, дереу шамамен 38-40С температурада таратуды бастаңыз.
Бұрын сүтті алмастырғыштың басқа түрін қолданған клиенттерге арналған ұсыныстар.
3-5 күн ішінде ауысуды жүзеге асырыңыз-1:1 қатынасында (құрғақ затта) бұрын қолданылған ЗЦМ және ЗЦМ МОЛОГА араластыру. Алынған қоспаны МОЛОГАНЫҢ жоғарыда аталған қолдану тәртібіне сәйкес қолданыңыз. ЗМО-ның басқа түрлерінен сүт алмастырғышқа ауысқан кезде жанама әсерлер анықталған жоқ.
Молога ЗЦМ автоматтандырылған жүйелерде, сондай-ақ шелектерде тамақтандыруға жарамды.
Жабдықтың тазалығын қадағалаңыз.
Сөмкені жауып, қолданғаннан кейін ыдыстарды жуыңыз.
Азықтандыру схемасын және жем беру сағаттарын қадағалаңыз.
Ауыз судың сапасына мезгіл-мезгіл талдау жасаңыз.
Сапалық көрсеткіштер.
САПАЛЫҚ КӨРСЕТКІШТЕР 1 кг өнімнің мазмұны
Май кем емес 16%
Ақуыз кем емес 23%
Ылғал көп емес 5%
Күл көп емес 7%
Көмірсулардан кем емес 48,0%
Жалпы сүт шикізаты, кем емес 87%
Оның ішінде лактоза 35,5%
Асты 1,0%
Энергетикалық құндылығы
(Ккал/МДж алмасу энергиясы) кем емес 4229/17,7
Азықтық бірліктер 1,9
Ерігіштік индексі, шикі тұнба (см3) артық емес 0,8
БИОХИМИЯЛЫҚ ҚҰРАМЫ. 1 кг өнімнің мазмұны
Витаминдер:
А (ретинол) 20000 ХБ
Д З (холекальциферол) 4000 ХБ
Е (токоферол) 50 мг
К 3 (менадион) 8 мг
В 1 (тиамин) 5 мг
В 2 (рибофлавин) 13 мг
В 3 (Ниацинамид) 60 мг
В 4 (холин) 400 мг
В 5 (пантотендік к-т) 35 мг
В 6 (пиридоксин) 8 мг
В 7 (Н, биотин) 25 мкг
В 12 (цианкобаламин) 15 мкг
С (аскорбин к-тасы) 100 мг
Микроэлементтер:
Фосфор 0,7 мг
Натрий 1,1 мг
Селен 0,3 мг
Темір 120 мг
Мырыш 40 мг
Йод 0,6 мг
Кальций 0,85 мг
Амин қышқылдары:
Лизин 16 г
Метионин 6 г
Жарамдылық мерзімі-өндірілген күннен бастап 6 ай.